دلمه کلم يکي از بهترين پيش غذاهاي مجلسي است که به گفته پزشکان و کارشناسان تغذيه موادي که دلمه ازش تهيه مي شود بسيار مفيد و براي سلامت بدن توصيه مي شود که با ما توي اين آموزش دلمه کلم برگ سفيد را آموزش مي دهيم. دلمه کلم هم به صورت رولي، هم بقچه اي و يا با کمک يک ليوان تهيه مي شودکه کاملا سليقه اي مي باشد.


 


مواد لازم براي تهيه دلمه کلم با برگ سفيد



  • برنج1 پيمانه

  • لپه1/2 پيمانه

  • گوشت چرخ کرده300 گرم

  • پياز1 عدد بزرگ

  • رب1 ق غذا خوري

  • شکر4 ق سوپ خوري

  • آبليمو و آبغور و سرکه سفيد4 ق سوپ خوري

  • فلفل و زردچوبه و نمک به مقدار لازم

  • سبزي دلمه (مرزه، ترخون، شويد، گشنيز، تره) 1 پيمانه


 


دلمه کلم پيچ | طرز تهيه دلمه کلم پيچ يک غذاي پرطرفدار و خوشمزه ايراني ها


طرز تهيه دلمه کلم برگ مجلسي


 


مرحله اول (آماده سازي)



  1. لپه را از 2 ساعت قبل با مقداري نمک خيس کنيد و بعد بپزيد.

  2. برنج را نيز با مقداري نمک خيس کنيد تا نيم پز شود يعني وقتي بين دو انگشت فشار مي دهيد خيلي شل يا سفت نباشه.

  3. درون قابمه بزرگي آب بريزيد تا به جوش بياد و يک قاشق سوپ خوري بهش نمک اضافه کنيد. برگ هاي کلم را جدا کنيد داخل قابلمه بريزيد. وقتي برگ هاي کلم کمي نرم شدند از روي حرارت بردارين و در آبکش قرار بديد تا سرد شوند.


 


مرحله دوم (آماده سازي مواد مياني دلمه کلم)


پياز را نگيني خرد کرده داخل ماهيتابه مقداري روغن ريخته و پياز را با زردچوبه خوب تفت بديد تا طلايي شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و فلفل سياه و نمک و ادويه ها را بهش اضافه کرده و تفت مي دهيم تا گوشت تغيير رنگ دهد. سپس لپه، برنج و کمي شکر و آبليمو را اضافه ميکنم و در آخر سبزي دلمه را به موادمون اضافه مي کنم و از روي حرارت بر ميدارم.


 


مرحله سوم (پيچيدن دلمه کلم به صورت بقچه و سيگاري)


مطابق تصوير مواد مياني را داخل برگ هاي کلم بگذاريد و بپيچيد، کف قابلمه را چند برگ کلم بگذاريد و دلمه پيچيده شده را مرتب روي هم بگذاريد.


 


 


مرحله چهارم (پخت)


وقتي کار پيچيدن دلمه ها تموم شد يک ظرف يه مقدار سنگين را روي دلمه بزاريد تا برگ هاي دلمه حين پخت از هم باز نشه. مقداري آب درون قابلمه بريزيد تا خوب بخارپز بشه بعد از گذشت نيم ساعت نوبت اضافه کردن سس به دلمه هاست. بدين صورت که دو ق غذا خوري روغن و کره را باهام روي حرارت مي گذاريم و بهش رب گوجه فرنگي اضافه مي کنيم بعد چند دقيقه که رب خوش رنگ شد، دو سوم پيمانه آب به همراه سرکه و آبليمو و شکر را اضافه ميکنيم و روي دلمه هامون مي ريزيم (ميزان شکر و سرکه و آبليمو به ذائقه خودتون بستگي داره و قابل کم و زياد شدن هست) بعد حدود نيم ساعت ديگر اجازه مي دهيم تا آب تبخير شود و دلمه هاي خوشمزه ما خوب پخته شود.


 


منبع : آشپزي سالم


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

باست وب Jerome اطلاعات عمومی ClinicRavan Mehraban من یک انسان توحیدی هستم اشعار مولانا Game 4 Fun آنتی اسکالانت پایگاه تحلیلی - خبری جوان کاشان